marți, 30 august 2016

Amsterdam, orasul colorat

Anul acesta, in martie am zburat spre Amsterdam. Biletele de avion le luasem din timp si platisem 256 euro pentru doua persoane. (KLM).Orarul de zbor este foarte bun, asa ca la ora 9 am aterizat. Inca din aeroport ne-am luat cardul I Amstardam 90 E/persoana/ 4 zile.
Am luat biletele de tren si ne-am indreptat spre statia RAI unde era hotelul nostru: Motel One pentru care am platit 1119 ron camera. Hotelul este foarte curat si bine pozitionat, fix langa statia de metrou. Am lasat bagajele si am plecat spre Zaanse Schans. Aici am ajuns cu metroul pana la Amsterdam Centre si apoi autobuzul 391 (10 E/persoana).
In Zaanse Schans am vizitat morile de vant in care se confectionau saboti, branza, cacao. Foarte frumos. Am facut poze in niste saboti imensi,,,in care am incaput toti patru, am gustat zeci de feluri de branza Gouda: clasica sau cu cocos, cu boia, iute, dulce, etc...

Intorsi in Amstrdam am mancat si ne-am indreptat spre Cartierul Rosu. Am vizitat si muzeul sexului, care mi s-a parut foarte amuzant.


In Cartierul Rosu este incredibil. Vezi peste tot prostituate la geamul rosu, incercand sa-si atraga clientii.
A doua zi, fiindca se anuntase o zi ploioasa, am hotarat sa stam prin Amsterdam.
Fiindca nu luasem micul dejun la hotel, ne-am hotarat sa ne indreptam spre Heineken Museum si sa cautam pe acolo ceva de mancat (mare greseala). Majoritatea erau fie inchise, fie la micul dejun serveau doar croissant cu cafea.
Cautand si tot cautand intram intr-un Mc Donalds. Dupa ce am comandat hamburger cu Angus, intreband de Mc Puisor primesc unul cu sos dulce acrisor la 1 E. interesant...
Dupa masa ne indreptam spre Heineken. Primim la intrare o bratara cu doi nasturi, pe care ii dam la schimb pe doua beri. Aflam cum se produse berea, intram la un film 8 D, unde suntem sticle de bere, suntem stropiti cu apa, ne-au pus in navete si ne-au aratat de la inceput pana la sfarsit cum se fabrica o bere de la componentele berii pana la drumul spre magazin...dragut!
Muzeul este interactiv. Mi-a placut ca puteam sa facem diverse poze, fie conducand bicileta cu navetele de bere, fie cu diverse imagini, pe care apoi puteam gratuit sa le trimitem pe mail.
Puteai pentru suma de 6 euro sa-ti scrii numele tau sau un mesaj pe o sticla de bere.
Baietilor le-a placut cred cel mai mult degustarea de bere.


De la Heineken ne-am indretat spre Rijksmuseum, unde in ciuda ploii am facut poza cu faimoasele litere I Amsterdam. Am traversat apoi spre muzeul de diamante si din greseala am intrat intai intr-un magazin de diamante.

Apoi am avut pe lista Amsterdam Dungeon, o experienta infricosatoare dar si foarte amuzanta. Am fost intai introdusi intr-o celula, apoi preluati de o fata si bagati in diferite camere in care diferiti actori incercau sa ne sperie. Ne-am distrat!

Fiindca am vizitat intai acest muzeu aveam reducere la Madame Tussauds, 9 E. Ne-am grabit deci spre intrare. Si acest muzeu este interactiv, puteai sa te filmezi si sa te pozezi in diferite ipostaze si sa trimiti pe mail rezultatul. Puteai sa te filmezi dansand ca Charly Chaplin, defiland pe un podium de moda, pe coperta revistelor etc.In cea de-a treia zi am ajuns la aeroport...de unde am luat autobuzul 858 spre Keukenhof garden si daca ajungeti in Amsterdam in perioada lalelelor va recomand sa nu ratati aceste gradini. Sunt incredibile...zeci de soiuri de lalele, unele care habar nu aveam ca exista, zambile si alte flori puse in fel si fel de aranjamente. M-a relaxat enorm aceasta plimbare..


Intreband la hotel cu o zi in urma aflam ca la o statie de aeroport gasim un magazin Primark. Ne hotaram sa rezervam cealalta jumatate de zi cumparaturilor. Ajunsi in gara avem surpriza ca Primarkul sa fie la mare distanta de gara, prilej cu care ne-am plimbat prin orasul plin de farmec.
In ultima zi am fost la catedrala St Nicolas, apoi la Nemo, un muzeu interactiv , dragut mai ales pentru copii, unde realizai diferite experimente. De aici am mers la muzeul maritim si ultimul obiectiv a fost gradina zoologica, care m-a impresionat foarte mult, va recomand sa nu o ratati! Mi-a placut mult camera in care intrai sa te plimbi printre fluturi si ii puteai observa in mediul lor, ei zburau pe langa tine, unii se asezau pe tine. A fost incredibil de frumos.Din pacate timpul alocat pentru Amsterdam s-a scurs si noi am plecat acasa cu sufletul incarcat si multe amintiri frumoase!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu