duminică, 5 februarie 2017

Ingrijirea parului - masti naturale pentru par

Parul este foarte important pentru noi. Mereu mi-a placut parul lung, ingrijit. De multe ori ne confruntam cu caderea parului, in special dupa nastere sau in timpul unor perioade mai stresante. Am cautat cateva tratamente naturiste, pe care sa le putem face foarte usor acasa si iata ce am gasit:

Masca 1: - 2 lingurite de ulei de ricin,
                -10 picaturi de vitamina A uleioasa,
                -5 capsule de vitamina E pe care le spargem si folosim continutul lor,
                -1 lingura de miere
                -zeama de la o jumatate de lamaie.

Ingredientele se amesteca pana la o pasta omogena si se aplica masca pe par timp de 30 de minute, dupa care spalam parul.

Masca 2: - 2 galbenusuri crude de ou
                 - 5 linguri de ulei de masline
                 - o cescuta cu apa

Uleiul de masline are foarte multe proprietati benefice fiind bogat in proteine, vitamine si acizi grasi. Galbenusul de ou va face parul mai moale si mai matasos si va ajuta si la cresterea acestuia.

Masca se lasa 15 – 20 de minute pe par, timp necesar pentru a se absorbi toate substantele nutritive, iar apoi se va clati doar cu apa calduta.

Masca 3: -ulei de cocos
                 -avocado

  Hidrateaza parul uscat si elimina matreata. Uleiul de cocos se incalzeste aproximativ 10 secunde, dupa care se aplica pe par. Pasam avocado si il aplicam pe varfurile firelor de par lasandu-l sa actioneze timp de 10 – 15 minute, dupa care spalam parul. Acest tratament trebuie facut o data pe saptamana pentru a avea efect.

Masca 4: -2 linguri zeama de lamaie
                -2 linguri de ulei de masline
                -2 linguri de apa.

Masca se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care clatim parul. Acest tratament trebuie facut cel putin o data pe saptamana si este recomandat pentru persoanele care au matreata.

Masca 5: -jumătate de cească de miere        
               -2 linguri de ulei de masline

Masca se aplica  pe parul umed, se lasa să acţioneze timp de 15 minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă. Aplica acest tratament o data pe lună.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu