joi, 14 ianuarie 2016

Therme Bucuresti - am fost acolo!

        Astazi 14 ianuarie 2016 s-a deschis Therme Bucuresti, un excelent centru de wellness si relaxare. Ce m-a convins pe mine sa ajung acolo? De mult imi doream sa incerc senzatia de a face baie intr-o piscina exterioara iarna...dar sa o luam cu inceputul.
Cum ajungem acolo? Centrul este situat pe DN1, intre Otopeni si Balotești.
      Program de functionare:
             Luni – joi: 09:30 – 23:30
         Vineri - duminică: 08:00 – 01:00
          La intrare am primit o bratara cu cip, Pe aceasta este scris numarul vestiarului alocat, iar acesta se incuie si descuie doar cu bratara ta, apropiind-o de sistemul contactless de pe usa. O data ce ai intrat nu ai nevoie de bani, este suficient sa scanezi bratara si orice vei cumpara este trecut in contul tau si vei plati la iesire.
Therme Bucuresti este impartit in trei zone, iar pretul de intrare difera in functie de zona sau zonele pe care vrei sa le accesezi: Zona Galaxy este singura zona in care este permis accesul cu copii (exceptie facand cei foarte mici). Aici se gaseste o piscina cu valuri si tobogane.
Durata     Copii                Adulți        Studenți și seniori

3,5 h 25 lei 39 lei                     35 lei
4,5 h 30 lei 44 lei                     40 lei
1 zi 40 lei 54 lei                     50 lei







       In aceasta zona cel mai mult m-a relaxat piscina cu valuri. Am ramas placut surprinsa fiindca exista tobogane si pentru copii mici, dar si unele variate pentru adulti. Aici exista de asemenea si un restaurant de tip fast food, mancarea insa mi s-a parut destul de putin diversificata.







       Pentru a intra in  Zona The Palm  veti achita, in functie de durata vizitei intre 49 si 64 ron, studetii si seniorii avand o reducere de 4 ron fata de pretul afisat. O data ce ai platit pentru a intra aici, ai acces gratuit si in Zona Galaxy. Accesul copiilor pana la 16 ani nu este permis cu exceptia copiilor pana la 3 ani care sunt insotiți de părinți.





        O data ce intrii aici nu stii la ce sa te uiti mai intai: la minunatii palmieri, la orhideele dupa marginea piscinei sau la piscina mare din mijloc? In piscina gasim un bar si 3 jacuzzi. De aici, printr-o usa rotativa putem iesi afara. Este o senzatie incredibila, sa stai in apa calda, sa vezi aburul cum iese din ea, si totusi sa fii afara.
       Tot in zona the Palm gasim o sauna umeda Rainforest, unde la anumite ore poti sa ai parte de un peeling cu sare aromata. mai gasim piscine cu aromaterapie si un restaurant de tip autoservire. Preturile nu sunt mari, dar mancarea nu este nici aici variata: gasiti garnitura cu 5 ron (noi am mancat cartoficu rozmarin si wedges ), portia de carnea costa 21 ron (aveam de ales intre schnitzel, coaste de porc, snitel de curcan si peste-dar pacra era ceva mai scump), supe la 10 ron, sandwich 12 ron, prajituri 6 ron, croissante 4 ron, inghetata 4 ron. Puteti bea suc 300 ml cu 5 ron, suc natural 15 ron, bere draught 400 ml cu 6 ron, espresso 6 ron, caffe latte 9 ron si va puteti rasfata si cu o inghetata pentru 4 ron.
     Uitandu-va in sus vedeti prin acoperisul de sticla cerul, acoperis care vara se poate retracta.
     Sezlongurile se gasesc printre palmieri, si din loc in loc sunt uscătoare de prosoape, niște aparate care suflă aer cald.
        Zona Elysium este locul unde se gasesc saunele, o piscina cu seleniu si zinc si un restaurant a la carte. Pentru accesul in aceasta zona veti plati intre 68 si 83 ron, in functie de durata vizitei.De aici ai acces gratuit, oricand in celelalte zone.Atentie la intrare in saune trebuie sa aveti prosop.
        Gasiti aici sauna Bavaria (temperatura 90 grade), sauna cu sare de Himalaya (temperatura 45 grade), Hollywood Sauna unde puteti viziona mici filmutele, prevazuta cu un sistem 7.1 (temperatura 60 grade), Alhambra Sauna sau Sauna Maura (temperatura 65 grade), sauna Amazon include o vedere panoramica spre The Palm. 
         Si in aceasta zona, sunt la anumite intervale de timp programe speciale organizate in saune de catre animatori, ce pun pe carbuni anuminte esente pentru a te relaxa. Am participat doar la programul din sauna Bavaria cu ulei de eucalipt, m am relaxat cat m am relaxat, pana am iesit afara ca era foarte cald!
         Este apoi incurajat sa intri in dusul Calla, niste flori mari, din care curge apa, pentru a te racorii si a te relaxa.
         Bazinul mineral cu Seleniu si Zinc are un efect nutritiv pentru piele, par si unghii, este activ in procesele metabolice ale tiroidei, iar timpul recomandat de stat aici este de 7 minute. 
        Tot la acest nivel, gasim si cabinetele de masaj. Un masaj costa 30 ron, pentru 30 de minute si se face pe baza de programare.
         
        Mi a placut totul. Este un centru complet, unde te poti relaxa, apreciez atentia pentru detalii, apreciez calitatea din interior, de la vestiare, bratarele cu cip (este super ca nu trebuie sa stai cu banii dupa tine). As mai adauga doar faptul ca neavand mereu un ceas la indemana nu poti stii ora la care incep diverse programe ce au loc, as prefera sa fie anuntate cumva, gen...mai sunt 5 minute si ne putem vedea la sauna umeda pentru un peeling, dar sunt sigura ca acest lucru se va rezolva. Va spun sincer ca m am simtit mai mult decat perfect, am plecat relaxate si cu gandul de a reveni. Merita din plin!



    
























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu