duminică, 18 martie 2018

Mierea de tei Roua Florilor de la Apidava

      In urma unei campanii Brander am fost invitata sa testez mierea de tei "Roua Florilor" de la Apidava. Am fost foarte incantata fiindca cunosteam efectul benefic pe care mierea il are asupra organismului nostru.  

       Poate nu stii, insa mierea de albine a fost prima substanta dulce folosita de om. Diferite civilizatii stravechi foloseau mierea atat ca medicament, cat si la ritualuri si ceremonii. Hipocrate, parintele medicinii, recomanda mierea pentru vindecarea unor afectiuni gastrointestinale, renale si respiratorii si pentru tratamentul ranilor. Ulterior, oamenii de stiinta au confirmat efectul ei antimicrobian, dupa ce au descoperit o substanta secretata de albina, defensina 1, care intra in compozitia mierii si care omoara bacteriile.
      Exista mai multe sortimente de miere, iar unul dintre cele mai bune este mierea obtinuta din florile de tei. Este foarte bogata in vitamine, mai ales cele din complexul B, amino-acizi, polen si mana. Are un continut de polen foarte ridicat si este indicata in tratamentul tusei, a starilor febrile, a racelilor, bronsitelor, laringitei, pneumonie, astmului, in bolile renale, in cazul afectiunilor tubului digestiv si pentru calmarea durerilor gastrice. De asemenea, acest sortiment de miere este recomandat si celor care sufera de stres si insomnie. O lingura de miere de tei seara, este mai buna decat orice somnifer. Unii medici, considera mierea un antibiotic natural. 
     Bineinteles ca trebuie sa ne alegem cu grija de unde cumparam mierea. Brandul Apidava are o experienta de peste 20 de ani, in domeniul mierii si al produselor apicole. Produce doar miere de calitate superioara, 100% pura, obtinuta doar pe cale naturala, preponderent din flora variata a Podisului Transilvaniei dar si a altor zone melifere din Romania. 
     Brandul „Roua Florilor” a prins viata in bucataria familiei Mates, unde s-au etichetat primele borcane din productia proprie. La inceput toata productia de miere era extrasa, ambalata si etichetata manual de membrii familiei, fiind livrata cu masina proprie, la magazine alimentare din Cluj, Bucuresti si din alte cateva orase mari din tara. Mai tarziu, tari ca Japonia, Canada, Singapore si China au ajuns sa importe aceste minunate produse.
     
     Personal folosesc mierea atat la micul dejun, cat si ca indulcitor pentru ceai sau limonada, dar si ca masti pentru par sau fata. Tu cum folosesti mierea?






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu